Minden a kertészkedésről.
2921 Komárom, Petőfi Sándor út 111/a.
+36 70 384 2982
H-P: 08:00 - 18:00
Mit kell tudni rólam?
Talán elég ennyi.

Szaktanácsadással foglalkozó orgánumok esetén bizonyára fontos dolog, hogy tudjuk kitől is származnak az iránymutatások, de azt gondolom, hogy mégsem ez a legfontosabb. Sokkal inkább a tanácsok szakmaiságára, érthetőségére és használhatóságára helyezném a hangsúlyt. Az első szempont magáért beszél. Az érthetőség is fontos, mert sok szakember elmerül szakmájának nyelvezetében, amit nem biztos, hogy minden kerttel rendelkező ember megért. A használhatóságra is kevés szakember ügyel, pláne a mai világban, amikor bármi elérhető csak pénz kérdése. Hiába adok én egy érthető szakmai tanácsot, ha a megvalósításhoz olyan erőforrásokat kellene megmozgatni (pénz fizikai stb.), amik nem állnak a tanácsot kérő rendelkezésére. A fentieken túl kiemelt jelentőséget tulajdonítok a szaktanácsadó motiváltságának is. Remélem, hogy írásaim a fenti szempontoknak is megfelelnek. Néhány személyes információ rólam:

Herold Ferenc vagyok. 44 éves kertészmérnök. Már középfokú tanulmányaim során is a kertészkedés irányába fordultam. Igaz ekkor a szántóföldi növénytermesztő-és növényvédő képesítésemben még csak fakultáció szintjén tanultam dísznövénytermesztést. Ezt követően Kecskeméten a Kertészeti Főiskolán szerzetem meg zöldség- és dísznövénytermesztő diplomám. A szakirányon belül is a dísznövény felé, azon belül is külterületi kertészkedés felé vettem az irányt. Ezért is kezdtem el a zöldfelület gondozásban dolgozni. Munkám mellett fontosnak tartottam továbbképezni magam. Elvégeztem a zöldfelület gondozó, építő és tervező szakot, majd a környezetigazgatásit.

21 munkaévem alatt szakterületem szinte minden területén dolgoztam. Teljesség igénye nélkül felsorolva: temetőkert gondozás és tervezés, parkfenntartás, és építés, kertgondozás, és építés, kerttervezés, öntözőrendszer kialakítás, és tervezés, dísznövény szaporítás, nevelés, településüzemeltetés. Dolgoztam szakmunkásként, irányítóként, köztisztviselőként és cégvezetőként.