Ha kertben gondolkodunk, főként, ha tavaszi kertben, akkor ne ragadjanak le a gondolataink a virágoknál. Tagadhatatlan, hogy a virágok varázslatosak, de a növényvilág nem véletlenül a legváltozatosabb természeti eleme a Földnek. A növények mással is rabul tudnak ejteni egy ártatlan szemlélődőt, és itt nem a növényi mérgekre célzok.
Például a lombjuk színével. Erre hoztam most egy példát a;
PHOTINIA FRASERI 'RED ROBIN' - Vörös korallberkenyét.


Napfényigényes, árnyékban ne várjuk a képen látható színt tőle.
A talajra nem igényes.
Öntözést meghálája.
A képen látható csodás színt csak egyszer képes produkálni egy évben, az pedig a tavaszi lombfakadás. Alapvetően lomblevelű örökzöld, ezért a tél végét még zöldben várja, de az új levelei pirosba, bordóban, vörösben (attól függ, hogy érzi magát, mennyi a tavaszi csapadék, mennyire aktívak a nap sugarai, és jól van-e táplálva) hajtanak ki. Ezt a színt szépen elveszti és levelei bezöldülnek. Nyírással új hajtásra késztetjük, mai ismét színes lesz, de már nem hozza a képen látható, élénk színt.


Rendszeres metszéssel, nyírással arra késztetjük, hogy sok apró hajtást hozzon, amelyeknek a végén fog tömegével jönni tavasszal a sok új piros levél.
Tehát a színorgia miatt metszeni kell.
Szoliternek, csoportos növénybeültetésnek, nyíratlan sövénynek, nyírott sövénynek egyarátn telepíthető. Magassága a metszés függvénye. Nagyon jól bírja a rendszeres metszést. Háborgatás nélkül 3 méteres magasságot is eléri.